Frekvenciaváltó alkalmazások

Nagy tudású frekvenciaváltó jó áron
vezérlő szekrény

frekvenciaváltó alkalamazások

Bemutatunk néhány alkalmazást, ahol a mi frekvenciaváltóinkat telepítették.

powtran frekvenciaváltó beépítve elszívó ventillátor

Belvárosi étteremben elszívó ventillátor működött. A mester annyira túlméretezte a gépet, hogy akkora volt a vákum az összenyitott helységekben, hogy a bejárati ajtót alig lehetett becsukni. Nyitott ajtók mellett pedig nagy volt a huzat. Beszereltük a fenti képen látható 7,5 kW-os frekvenciaváltót, levittük 50 Hz-ről 40 Hz-re a motort tápláló feszültség frekvenciáját, és megszűnt a probléma. Az elszívás kielégítő lett, a vákum és a huzat megszűnt a helységekben. Helyszíni szerelési idő reggel fél 6 ttól reggel fél 8-ig tartott. Beépítés, kábelezés, beprogramozás 2 óra alatt megtörtént.

frekvenciaváltó ablak készítő gépbe szerelve

Műanyag nyílászárókat gyártó automata gépben tönkrement az eredeti frekvenciaváltó.A helyszinen a bekötés alapján beazonosítottuk a régi frekvenciaváltó funkcióit. Ez alapján beépítettük a fenti képen látható INVT frekvenciaváltót, bekötöttük, átprogramoztuk az eredetinek megfelelő funkciókra, beüzemeltük és a gép kifogástalanul működött és működik. Az egész művelet időtartama 1 órát vett igénybe.

fafeldolgozó gyárba telepített 22kW-os motor lágyindítója.

Fafeldolgozó üzemben egy kulcsfontosságú elszívó ventillátor 22kW-os motorját terhelés alatt csillag-delta kapcsolással bizonytalanul lehetett elindítani. Minden második próbálkozás után leverte a védelmet. Miután a fenti Powtran lágyindítót beépítettük, felprogramoztuk, a motor terheléssel üzembiztosan indul.

kertészeti öntözőt működtető kültéri frekvenciaváltó

Egy magán kertészetben Az öntözést saját kútból akarták megoldani. A beépített 4 kW-os szivattyú vízhozamát folyamatosan kellett állítáni az öntözött területek igényei alapján. A 3 fázisú betáp nem bírta ki a szivattyú indítását, épp hogy a névleges áramot elviselte a védelem. A felti frekvenciaváltó felrakása és beüzemelése után a rendszer kiválóan működött. A berendezés ára töredéke volt az esetleges hálózat bővítés árának, amire így nem lett szükség.

vegyi üzemben mobil légfúvót működtető frekvenciaváltó 1 fázis betáppal

Egy vegyipari üzemben a tartályok karbantartása előtt levegő befúvással minden tartályt ki kell szellőztetni. Ehhez egy mobil légbefúvót készítettek. A 3 fázisú motor volt a legalkalmasabb a célra. Azonban, mivel a szerkezet mobil, nem volt minden felhasználási helyen 3 fázisú csatlakoztatási lehetőség, sőt, volt ahol aggregatoros üzemre volt szükség. A megoldást egy 1 fázis bemenetű 3 fázis kimenetű frekvenciaváltó beépítése adta. Megoldódott az egy-három fázis átalakítás problémája , és az aggregátoros üzemnél sem kellett a nagy indulási áram lökéssel számolni.

marógépet működtető frekvenciaváltó
szennyvízszivattyú hajtás frekvenciaváltó szekrény kültéri kivitelben

Az egyik önkormányzat szennyvíz átemelő szivattyú telepeket üzemeletet. A szivattyúk csillag-delta indításúak voltak. A telep áramfelvétele nem haladja meg a 3x 50 A-t. A csillag-delta indításnál az áram ugrások miatt mégis minimum 3x 80A-es biztosíték betétek kellenének az áramszolgáltatói betáp oldalon. A 3 x 50A-t időnként leveri a terhelés. A hálózat bővítés költségei jóval nagyobbak lennének, mint egy GD200 22 kW-os frekvenciaváltó beszereléssel együtt. Kb. 3 -szoros az arány, vagy több. Letelepítettük a fenti képen látható frekvenciaváltót és a telep teljesen automata üzemben működik. Mivel a GD200 frekvenciaváltók minimális üzemi környezeti hőmérséklete - 10 C fok, egy 2m-es fűtőkábelt beszereltünk, így kültéri telepítéssel a téli - 18 Cfokos környezeti hőmérséklet sem okozott problémát.

csillagvizsgáló kupola forgatás frekvenciaváltó szekrény a csillagvizsgálóban

A Corvinus egyetem csillagvizsgálójának a kupula forgatását végzi ez a GD10 0R7G-S2 frekvenciaváltó. 3 darab párhuzamosan kapcsolt 3 fázisú motort hajt mindkét irányba. A beépített termosztát 0 fok fölött a szekrény oldalára szerelt hűtő ventillátort működteti, ha forognak a motorok, 0 fok alatt a frekvenciaváltó köré tekert fűtő kábelt kapcsolja be. A fűtő kábel előnye a fűtőtesthez képest, hogy nagy felületen adja le a hőt, és nem emelkedik a hőmérséklete 50 fok fölé. Páramentesítéshez kiváló. A frekvenciaváltó egyébként minusz 10 fokig működtethető külső fűtés nélkül.

minősítések